Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

ÄNTLIGEN KAN JAG ÅKA TÅG!

2009-02-12

 
Det kom ett brev. Nina berättar hur glad hon är att kunna åka tåg till och från jobbet efter 16 års bilkörning! .

Äntligen - efter 16 år med 2-skiftsarbete har jag börjat jobba dagtid! Detta innebär inte enbart att man kan göra saker på kvällarna, som att gå med i gymnastik eller kurser av olika slag utan att missa varannan vecka, jag kan även åka kollektivt... Det gick inte tidigare med för tidiga mornar. Man var helt beroende av bil men nu kan jag ta både tåg eller buss, för det mesta blir det tåget för det passar mina arbetstider bättre.
Tänk att bara få sätta sig och slappa, läsa eller prata bort en stund med andra resenärer det är sååå avkopplande! För 530:- i månaden kan jag köpa ett månadskort som gäller för mina resor till och från arbetet. Med bilen hade det blivit dyrare och miljön mår också mycket bättre.

Pratade med en arbetskamrat som bor i Lunnarp men som haft sina barn på dagis och fritids här i Smedstorp. För hans  familj har tåget passat jättebra. På väg hem från arbetet i Simrishamn har arbetskamraten hoppat av och först hämtat det ena barnet och sen kunnat hämta det andra i lugn och ro innan nästa tåg skulle ta dem vidare till Lunnarp. På detta sätt behövde aldrig den lilla killen inskolning på fritids eftersom han redan varit där en stund varje dag när storebror skulle hämtas. Det kan man väl kalla 2 flugor i en smäll och tacka tåget för! Denna pendlande familj tar även tåget när dom ska åka och bada i Smedstorps fina friluftsbassäng. Det är bättre med plats för alla badgrejor på tåget än på bussen.

Från ett snöigt Smedstorp
Nina 


Smedstorp Station
Foto Håkan Gottberger


Pågatåget på spåret en tidig morgon
Foto Andreas Jönsson

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0