Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 


ÅRETS KONSTPROMENAD TOTAL SUCCÉ

2009-03-30


Det var många som valde att besöka Smedstorp under påskhelgen och promenera mellan 20-talet utställare. Hela rundan inbringade 10.000 steg!

I det gamla krukmakeriet har Bissan Karlsson inrett en inpirerande miljö för kreativt skapande och för alla KonstPromenad besökare

Årets KonstPromenad blev en succé utan dess like. För femte året i rad promenerade konstintresserade Smedstorpsbesökare runt mellan byns alla gallerier. Man tittade, kände, klämde, handlare och – upplevde! Det tidigare publikrekordet är nu slaget: 3 000 personer gästade byn och alla stortrivdes.
Utbudet i år var stort, sammanlagt 21 konstnärer fanns representerade i Smedstorp med traditionellt måleri i olja, akryl, akvarell och grafik. Här presenterades också keramik, smide, diabas, textil, fotografi och betong.
KonstPromenaden är ett särskilt uppskattat arrangemang. En av helgens besökare, utrustad med stegräknare, kunde meddela att hela KonstPromenaden inbringade 10 000 steg i räkneverket – vi gratulerar alla som gick: där fick ni ”dagsdosen” alldeles gratis! I byn dök det också upp små serveringar med kaffe och mat där våra gäster slog sig ner för att vila och smälta alla intryck.

Var kom då alla människor ifrån? Först och främst kommer byborna, som sitter på första parkett. Sedan sommarboende och österlenbor i största allmänhet och så slutligen tillresta från hela Skåne. Flera utnyttjade Pågatåget, kom redan på morgonen och stannade i Smedstorp hela dagen.
Att vi kan bjuda på så stort utbud på ett och samma ställe är verkligen uppskattat, många tycker att det är oerhört positivt att slippa trafiken och trängseln på vägarna.
Alla arrangörer och konstnärer passar också på att tacka alla som gästat oss i påsk. En del av konstnärerna har sina gallerier öppna året runt och andra slår upp sina portar igen nästa påsk. Välkomna tillbaka till Smedstorp!

Gun Dymling Faxheden
GALLER I BANKEN

DRAGNINGEN KLAR! VINNARNA PRESENTERAS HÄR!
Flera hundra vandringskort hade lämnats in och fina priser hägrade.  Tolv konstverk, skänkta av våra konstnärer, utgjorde de eftertraktade vinsterna. Vi gratulerar de lyckliga vinnarna!
>>>Dragningslista


Håkan Gottberger är nyinflyttad i Smedstorp och har haft ett långt yrkesliv med kameran som främsta arbetsredskap .
Här presenterar vi Håkans bilder
 >>> Håkans bilder från konstpromenaden   


Vår fotograf Kristina Eriksson, som till vardags jobbar som pressfotograf på Ystad Allehanda, gick runt med sin kamera i byn under utställningsdagarna och tog många fina bilder
>>> Kristinas bilder från konstpromenaden  


  Bildspel från KonstPromenaden

Om du vill bekanta dig med flertalet av årets deltagande konstnärer kan du klicka på länken nedan.
>>>Konstpromenaden 2009 

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0