Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

EU PÅ SKOLSCHEMAT

2009-05-28

Den 18 maj var EU-flaggan hissad på Smedstorp Skola. I ett flerårigt samarbete mellan skolor inom EU besöker de deltagande skolorna varandra. Och nu var det alltså dags för ett besök i Smedstorp och Smedstorp Skola. Ulrika Ahrlin, arbetslagledare på Smedstorp Skola, berättar om projektet och det internationella besöket som varade i dagarna två.

COMENIUS PROJEKTET

Smedstorps skola deltar under läsåren 08/09 och 09/10 i ett Comenius-projekt för skolor inom EU som heter ”Flauvors of Europe”.  Vi har under det senaste året bytt arbeten med skolor från Wales, England, Frankrike, Polen och Tyskland. 

Arbetena som både innehåller text, foto och film görs av eleverna på engelska. Vi har delgett de andra våra mattraditioner kring jul, sommar och även jämfört väder och vad vi odlar i de olika länderna.

Lärare på skolorna har fått möjlighet att åka och göra studiebesök på de andra skolorna. Vi har hittills varit i Tyskland, Wales och Sverige.
Vi tog emot våra gäster den 18 maj med välkomstsång i gymnastiksalen. EU-flaggan var hissad dagen till ära och våra gäster fick möjlighet att besöka våra klassrum och Hjärtats fritids samt äta i vår skolmatsal. På eftermiddagen hann vi visa dem Gyllebosjön, Knäbäckshusen och Ale Stenar.

Dagen därpå besökte de vår förskola Längan och resten av förmiddagen ägnades åt att utvärdera och planera för projektet nästa läsår. Vi åt smörgåstårta till lunch vilket var mycket uppskattat. Eftermiddagen ägnades åt våra elever, men vi åkte sedan iväg till Ystad för att få en guidad tur av staden. Senare skildes vi åt för att återigen träffas i England i höst.

Vi är mycket glada att ha möjligheten att låta våra elever på ett naturligt sätt använda sina kunskaper i engelska och uppmuntra deras språkstudier. Vi pedagoger som har varit iväg känner att det är intressant att se hur andra länder organiserar sin skola och undervisar sina elever. Det ger nya perspektiv på den egna verksamheten.

 

Ulrika Ahrlin, arbetslagledare Smedstorp Skola
Bild Håkan Gottberger
Helen visar var Swansea i Wales ligger


Klass 5-6 ställer frågor till våra gäster om deras skola


Annika Wiman visar runt på skolan


EU-flaggan hissad på Smedstorp Skola

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0