Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

MIDSOMMAR PÅ GRÖNE PLAN

2009-06-20

Ömsom sol, ömsom regn präglade årets midsommarfirande. Med andra ord en klassisk svensk midsommar, skall inte klaga, det blev ett trevligt firande. Familjer strömmade till med barn, picknickkorgar och stora fång av blommor. Ett intensivt arbete tog vid att klä stången, där barnen sprang och hämtade stora lövruskor från lönnarna och mammorna och papporna hjälpte till med att få allt på plats. För mig som är van vid en kärvare natur och björklöv på stången så blev midsommarstången här en frodig och vällustig symbol för Österlen.
Medan stången restes tornade stora svarta moln upp från nordväst och lagom till dansen började dropparna falla, men som tur var blev det inget skyfall. Raskt klarades måstedanserna av, små grodorna m.m. och det hela avslutades som det bör med raketen.
Så samlades filtar och korgar raskt ihop och många drog sig  hemåt, men vi var en liten skara som trotsade regnet. Det stod inte på förrän molnen skingrades och solen kom fram igen och vi fick en trevlig stund vid långbordet.


Små grodorna måste vara med.

Prästkragar i massor hör till.

Bilder av Håkan Gottberger från Midsommardansen i Gröne Plan
2009-06-20

Arbetet med att klä stången har startat

Ännu mera grönt ska på.

Nu reses stången!

Små grodorna...

Och till sist raketen.

De som trotsade regnet fick till sist solsken vid fikat.

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0