Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

SMEDSTORP IMPONERAR - IGEN!

2010-10-21

Än en gång har vi blivit uppmärksammade för att vi är en engagerad och levande by. Den här gången är det föreningen Österlen Lyser som valt ut Smedstorp till att bli årets invigningsby och det är första gången som invigningen läggs utanför Brösarp, och början på en ny tradition där en ny by varje år (genom att först ha visat sitt byaengagemang!) föräras invigningen.

Tomelilla kommun fortsätter också att vara imponerad av oss och bidrar till att vi kan fira 1-års jubileum av Klotets invigning vilket sker i samband med invigningen av Österlen Lyser!

Österlen Lyser handlar om att få Österlen att leva upp och att sprida ljus i den mörkaste årstiden. Framför allt handlar det om att få människor att komma ut och göra något tillsammans och att på så sätt stärka gemenskapen. Så här lång är Byalaget, Smedstorps IF, skolan och frivilliga i en arbetsgrupp engagerade i aktiviteter som kommer oss alla till del. Men för att åstadkomma det som Österlen Lyser står för – och för att visa resten av världen att det finns en Smedstorpsanda! – måste vi hjälpas åt allihop.
Med bidrag från kommunen och byalaget kommer marschaller att ställas ut på Storgatan och delar av Gårdlösavägen på invigningskvällen. Vi kan tillsammans ”tända” hela byn genom att alla lyser upp i fönster och trädgårdar. Använd värmeljus i glasburkar, marschaller, julgransslingor, betlyktor, pumpor, reflexer och fantasin!

Smedstorps Byalag och arbetsgruppen för Österlen Lyserinvigningen


Skylten som talar om att Smedstorp är värd
för invigningen 2009
Foto Håkan Gottberger
 
>>>Läs programmet för Österlen lyser i Smedstorp

 

 


Skylten som talar om att Smedstorp är värd
för invigningen 2009
Foto Håkan Gottberger
 

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0