Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

INFORMATIONSTAVLA INVIGD PÅ GRÖNE PLAN

2009-11-08

Som vi tidigare berättat om här på smedstorp.se har Smedstorp en liten grön park i centrum som kallas Gröne Plan. Inte många kände till att detta i själva verkat är ett arboretum (fr latinets arbor som betyder träd). Ett arboretum är en plantering av träd som gjorts i studiesyfte.

Smedstorpskonstären Catrin Lidén har gjort en passande skylt där Gröne Plans träd numera finns namngivna. Den officiella invigningen skedde i fredags av Byalagets ordförande Per-Åke Edstrand i närvaro av Catrin Lidén samt elever och lärare i första och andra klass.

Per-Åke berättade att byalaget beslutat att man nu skall plantera ett nytt träd varje år. Gröne Plans framtid känns tryggad.

Lokalpressen var också på plats denna höstdag i Smedstorp för det är sannerligen inte många småbyar som kan ståta med ett uppväxt arboretum!

Text Anneli Noren Asker
Bild Kristina Eriksson


Lärarna tog tillfället i akt och visade hur man känner igen ett träd genom att se på bladen


Fotografen Bass Nilsson från YA söker rätta vinkeln mellan barn och trädstammar


www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •