Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

SÅ SKA JULEN DANSAS UT!

2010-01-18

På söndagseftermiddagen, i ett riktigt Österlenskt vinterväder med friska isande vindar, gav sig ett 30-tal barn med familjer till Medborgarhuset för att gemensamt dansa ut julen. Byns ”speleman” Sture hade intagit scenen med sitt dragspel tillsammans med Jörgen som höll takten vid trummorna. Marie och Therese som stod för sången fick rejäl fart på både stora och små och vi avverkade dans efter dans runt granen, allt ifrån Små grodorna till Karusellen.


Efter en välbehövlig fika med lotterier var det dags för lekar där både barn och vuxna kunde delta. Det var allt ifrån den gamla klassikern ”pennan i flaskan” till mer ”avancerade” lekar som att suga upp ärtor med sugrör. Alla deltagare fick fina priser sponsrade av bygdens banker och företag.

Efter ytterligare några turer kring granen kom plötsligt Tomten på besök innan det var dags för honom att vila upp sig inför nästa jul. Alla barnen fick godispåsar och kunde nöjda och trötta i benen vandra hemåt och känna att julen nu blivit rejält utdansad för denna gång. Ett stort tack till värdarna för detta trevliga arrangemang som gör att de traditionella juldanserna och lekarna får leva vidare till nästa generation. Detta ser vi gärna som en återkommande tradition i byn.

Text Camilla Jürs
Foto Maria Edstrand Andersson

 


 
Jörgen, Marie, Therese och Sture


Välkända gamla ringdanser


Vem får först pennan i flaskan?

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0