Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

Nyheter
se Startsidan.

 

 

Om en somrig sommarmarknad

2010-04-07

Vad är det här? Ge rum vid loppisståndet. Undan sommargäster, Tomelillabor och gubbar. En glass till Lisa! Tjenare, läget?  Farfar vill ha sill med mos. Fina dukar! Prima dukar, vill lilla frun inte köpa? Bra pris, bara för er. Galopp lilla ponny. Gallihopp,gallihopp.  En stol för var rumpa. En karott för varje ragu. Vad säger du?

Marknader här sedan 1880-talet. Inte dåligt. Mer glass till barnen. Vad mycket det finnas att se på! Ursäkta, kan jag få gå förbi. Hu, vad det är varmt! ”Sol ute, sol inne…” Bonaden är som gjord för denna dag. Har du plåster? Skon skaver. Det är ju alldeles hialöst billigt. Betrakta, mina vänner, betrakta marknadsbesökarna. En målarfärgsprickig sommarösterlenare, grillsvedda herrar, trädgårdsentusiaster med sorgkantade naglar. Solvärmda ryggar och svettiga pannor. Grisköttsdästa karlar. Glada mormödrar. Fnissiga tjejer. Godissugna barnbarn. Värmetrötta herrar i skuggan. Titta där, är det inte hon, vad hon nu heter, som vad med i den där tv-serier du vet? Avsmalnande plånböcker. Lekande tultingar. Gängliga tonåringar.  Åh, vilken söt vas. Den vill jag ha. 20 kronor! Nä, femton får du. ”Mord i natten” vad härligt. Passar perfekt för läsning i hängmattan. Nämen hej, är ni här? Vad roligt att se er! Inte klokt vad ungarna växer. Tut, tut tåget kommer. Tut, tut. Oh, jag kan döda för en kopp kaffe. Nä, morsan inte den. Den é ju typ, töntig. Vilken organisation det krävs för en sådan här marknad. Kan jag få pengar till en korv? Åh, en sjuttiotalsjacka!  Men älskling vi har ju skåpen fulla med karaffer. Vad tror du om den t-shirten till Anna? Nej, inte mer godis nu, vi ska äta snart. Den knallen hade verkligen smort munläder. Jag vill klappa vovven! Vilken ljuvlig sommarklänning! Akta, korgen välter. Karameller. Kryddor. Strumpor. Den lilla akvarellen. Nallen till Sara. Skålen till farmor. Huller om buller. Härligt kafé. En bulle till vore inte dumt. Lite växter till rabatten vid bakdörren, vad tror du? Brandkåren och idrottsföreningen de har jobbat rejält det märks. Kolla in den tjejen! Jag vill ha glass! 50 kronor, vilket fynd! Ska mor inte ha en solhatt nu när det är så varmt? ”Ulla-Bella finner kärleken” åh, den läste jag som flicka. Snälla pappa, bara en gång till. Hästen är sååå fin. Byalaget är också här. Fräck ram på den tavlan. Titta en ledig stol, skynda dig.

Vad här är mycket folk! Klart det är, det är ju en mysig och kul marknad. Den första för marknadssäsongen. Den somrigaste av sommarmarknader. Där man gör de fyndigaste av fynd. Det är bara så det är här i Smedstorp, gemytligt och trevligt. 
 

   
Massor av besökare

Text Moca Odesjö
Foto Kristina Eriksson


Loppis i det fina vädret


Ponny ridning


Trötta rumpor prov sitte loppis stolarna


Några av pågarna som håller i organisationen

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0