Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

 

 

SIMSKOLAN I FULL GÅNG

2007-07-10

Simskolan på Smedstorpsbadet pågår för fullt. Det är cirka 30 barn som går i simskola i Smedstorp och de är indelade i fyra grupper. Att vädret inte varit det bästa vet vi ju alla men det är inget som påverkat speciellt mycket. De flesta har kommit varje dag ändå och bara det är ju en bedrift denna sommaren. Barnen är inne på sin fjärde vecka för året men en del av dem gick redan i fjol. För många handlar det i första hand om att få vattenvana och att våga doppa sig.

Annika Nilsson är simlärare för tredje året och det märks att hon är van. Hon hjälper barnen med det de behöver och har precis startat ännu en grupp för de barn som redan lärt sig att simma utan hjälpmedel. De barnen ska nu få möjlighet att gå i en egen grupp för att träna på ryggsim, vara på det djupa, dyka mm.

Att hoppa i från kanten är ett sätt att vänja sig vid vatten och stänk. Barnen klättrar med glädje upp på kanten när det är dags att hoppa därifrån. Väl nere i vattnet är de snabbt uppe igen för att få hoppa fler gånger. Annika finns där hela tiden vid deras sida men låter dem känna av att de kommer under ytan innan hon hjälper dem in till kanten. En vecka återstår för denna gång och den 21 juli är det simavslutning. För dem som inte haft möjlighet att delta denna gång är det inskrivning den 23 juli till andra omgången som börjar den 24 juli. Då är det Chris Håkansson som är simlärare under de fyra veckor som den pågår. Vi får hoppas att sommaren kommit till oss då. Vi ses på badet!

 

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •