Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006

Mellanrumm mellan meny o nyhetr 

 

NÄR DIVAN KOM TILL BYN

2010-04-11

Fredagen den 9 april sågs byns invånare strömma till Medborgarhuset. Med matkorgar i händerna och glada leenden på läpparna. Det var dags för en ny Pick-Nick föreställning. Denna gång med skådespelerskan Kim Anderzon och hennes föreställning Diva.

Och vilken föreställning det blev i det fullsatta Medborgarhuset. I en och en halv timme höll Kim Anderzon publiken i sin hand. Vad skulle hon hitta på? Hur skulle hon vrida till det och vem i publiken skulle hon kasta sig över?

Diva är i botten ett sorgligt stycke teater. Om den gamla och inte längre så populära skådespelerskan, som inte får några riktiga roller och till slut blir bortplockad från den allra sista ynkliga roll hon fått. 

Men Kim Anderzons sätt att berätta denna tragiska historia är inte sorgligt. Istället använder denna otroligt skickliga skådespelerska sig av all den fräcka humor och ironi som är hennes specialitet. Publiken kastas hit och dit. Rejäla smällar åt så såväl den uppblåsta manligheten som korkade kick-off konferenser och dumma byråkrater som ägnar sig åt att granska varandras onödiga tidrapporter.

Att sammanfatta föreställningen klarar jag inte av, men att den var underbart rolig och att publiken gick hem med ett ännu större leende på läpparna kan jag intyga.

Tack till Riksteatern och alla frivilliga krafter som ser till att vi kan ha det så här kul i Smedstorp.

 
Kim Anderzon besatte alla rollerna själva såväl väktaren som Divan.

>>>Bildgalleri med alla bilderna

Text Mats Josephson 
Foto Kristina ErikssonPick-Nick med Kim Anderzons förestälning Diva


Kim Anderzons engagerar publiken


Tragisk roll gestaltad med humor.

www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0