Kontakta oss              Länkar till Österlen               Hitta hit               Övernattning               Gästbok              Om Webbplatsen              Medlems sida              In English
- Startsida
+ Om Smedstorp
+ Se & göra
+ Gårdlösaleden
- Konst i Smedstorp
- Företag i Smedstorp
+ Föreningslivet
+ Skola & bibliotek
- Vision & utveckling
- Våra ambassadörer
- Aktivitetskalendern
- Privatalokala annonser
- Arkiv
   - 2013
   - 2012
   - 2011
   - 2010
   - 2009
   - 2008
   - 2007
   - 2006


 


Smedstorpspicknick med Grus i Dojjan.

2010-11-10

Fyllda av föraningar kom vi så till Smedstorp. Österlens centrum… eller var det Skånes? Det hände den första helgen i november och alla helgon var med och ljuset lyste på Österlen. Vi besökte smeder, keramiker och glaskonstnärer i by efter by men i Smedstorp vi mötte överjordisk plåtkonstnär i den vackraste av ljusträdgårdar på Österlen.

Så drog vi mot Medborgarnas Palats. Smedtorpssläkternas bostäder vi passerade längs byagatan - syster, far och mor, kusin och bror - alltmedan prutgässen drog sin plog över kvällshimlen. Så insteg vi i detta bypalats och här var det fest! Picknick hade vi tagit med – liksom alla de andra. Snapsen påbjöds allt eftersom. Smedstorps Gustaf Adolf var god - slank lätt ner i vår mage och dog.

Grus i Dojjan det blev med tryck. Vidunderlig rutin efter 40 år på scen! Publikum korade Jambalaya till 60-talets bästa låt. Man får önska Twist and Shout och Under the Boardwalk bättre lycka en annan gång.

Det var här i Smedstorp som vi upplevde det skånska undret, platsen där äkta skåningar blandas med utbölingar i en sällsam harmoni.

Tack Smedstorp!

Örnulf och Annika Asker
Göteborg

 

 www.smedstorp.net. Arkiv och Backup server för www.smedstorp.se.      Om något ser konstigt ut så skicka gärna ett mail till mig /BoR bo*smedsdtorp,se
• smedstorp.se © 2010 •    Site flexibility = 2.    Built on template ver. 2.0